Foto's Details

* 3 excursies voor de prijs van 1!  * Nederlandse Gidsen  * Geen Massatoerisme


Nature Complete: Catalina Island, Rio Chavon & Tanama Jungle Ranch

De zee, de rivier en de jungle op een dag - Bayahibe en Punta Cana!!

Catalina - the sea and the jungle on the catalina and rio chavon excursion

Deze excursie is beschikbaar voor gasten uit alle Punta Cana, Bayahibe, Dominicus and La Romana hotels en resorts. De Catalina, Chavon & Tanama tour is een volle dag excursion naar Catalina Island en naar onze Tanama Jungle Ranch op de oever van de Rio Chavon.

De perfecte familie tour

Deze excursie combineert de zee en de jungle (de filmset van Jurassic Park (1993)!). Het combineert natuur en cultuur, het combineert arm en rijk. Een perfecte combinatie wanneer je veel afwisseling zoekt. Eerste klas snorkelen, ontspannen en een beetje gluren bij de rijken. Een jungle cruise door een adembenemend kloof .... En een bezoek aan de Tanama Jungle Ranch met de gehele Wonders of Nature Tour!!!.... Alles in een ... ideaal voor kinderen (geen "booze cruise")..


arrow

Het Verloop:

(Klik op een image om deze te vergroten)

Deze tour is een ideale manier om kennis te maken met de natuur in de Dominicaanse Republiek. De dag staat in het teken van natuur, de beach bum en snorkelaar kan zijn hart ophalen op Catalina Island. De trip begint in Bayahibe en we gaan per speedboat naar Isla Catalina.

Catalina Island: snorkelparadijs en geweldig strand

Na 20-30 minuten bereiken we het strand aan de westkant van Catalina en snorkelen we vanaf het strand in "het Aquarium". Catalina Beach is mooi, je kunt snorkelen vanaf het strand, je kunt zwemmen, relaxen op het strand en een wandeling maken. We blijven 2 uur op het strand en je kunt genieten van drankjes en snacks. Als we geluk hebben zien we bijzondere vissen en ander zeeleven rondom Catalina.

Zie hoe de rijkste mensen ter wereld hun vakantie vieren..

Vervolgens gaan we weer naar het vaste land. We passeren La Romana en in het seizoen zullen de La Romana Cruise-Port bezoeken. Enorme cruiseschepen gaan hier voor anker. Na de haven gaan we naar Casa de Campo , hier zien we het bijzondere 'Marina-leven'. Soms is het leuk om te gluren bij de rijken. Wij tonen je de 'vakantiehuisjes' van Madonna, Shakirra en Michael Jackson, misschien lopen we Vin Diesel tegen het lijf .....

Met de speedboot de bovenstroom van de Chavon op..

Even voorbij Casa de Campo gaan we stroomopwaarts de Rio Chavon op. Nu zijn we weer in een natuurlijke omgeving. De mooie kloof heeft een jungle vegetatie en als we geluk hebben zien we hoog boven ons gieren cirkelen. De kloof is gebruikt als de filmset voor de films "Apocalypse Now", "Anaconda" en "Rambo3".

Dan met de Rivierboot door de imposante kloof

Na deze 'speedboat river cruise' bereiken we de 'represa' waar we aan boord gaan van onze traditionele rivierboot. We varen stapvoets stroomopwaards door de kloof van de Chavon Rivier. De oevers zijn begroeid met tropisch oerwoud en je kunt genieten van de imposante panoramas. Drankjes en een apperatief worden geserveerd en de gids vertelt interessante feiten over de bezienswaardigheden. Na +- 40 minuten bereiken we de Tanama Ranch, deze is ideaal gelegen aan de oever van de rivier, omzoomd door hoge heuvels.

Tanama: ontdek 25 kleine wonders met grote impact

Aangekomen op Tanama schuiven we direct aan voor de lunch. Een uitgebreide typische Dominicaanse lunch met 'homemade snacks'. Na de lunch kun je deelnemen aan de begeleide rondleiding over de ranch, we gaan door de vlindertuinen, bezoeken het kolibriepaviljoen, je kunt 'spelen' met de reptielen en we hebben een rainforest trail. Tijdens de rondleiding lichten we de 'Wonders of Nature' toe .... een uitgebreide tour waarbij de gids veel wetenswaardigheden vertelt. Onze vlindertuin is de grootste in het land. Onze gidsen leggen alles uit .... we kweken de vlinders zelf in de 'butterfly nursery' en je ervaart een van de wonderen der natuur: de levensloop van een vlinder, van dichtbij...

Echt regenwoud en zie wat het verschil is met het 'hollandse bos'

De rainforest trail is uniek. Een korte trail (10 minuten) brengt je in het echte regenwoud en je ziet de verschillen tussen een Europees bos en het regenwoud. Grote bomen toornen boven het bladerdak uit, bromelias en orchideeen creeren een habitat voor de canopy dieren en lianen en 'stranglers' proberen hun weg te vinden door de jungle .... De gids vertelt interessante feiten over het leven in het regenwoud ....

Meet the locals en je kunt ze aaien (en geweldige fotos maken)

Vervolgens de reptielen en insecten.... Je kunt de meeste dieren aanraken hier: we hebben Rocho, onze oranje Boa Constrictor en 'Bill', de koele iguana... als je durft is er 'Greepy': de grumpie tarantula... Perfecte foto's... Neem je eigen camera mee, geen verplichte fotoshoots bij ons...

De perfecte jungle atmosfeer

Na de begeleide tour kun je relaxen op de ranch. De dakterrassen geven een mooi uitzicht over de rivier en het omliggende oerwoud. En rondom het schaduwrijke centrale paviljoen zie je kooien met zeldzame lokale dieren en vogels. De papagaaien vliegen los en komen soms een snack halen aan de tafels... een perfecte en relaxte jungle atmosfeer.

Terug door de kloof: turn up the music en voetje van de vloer

Na een verblijf van ongeveer 2 uur gaan we weer aan boord van de rivierboot. Nu gaat de muziek iets harder en de staf demonstreert de Bachata en Merengue. Als je wilt kun je meedoen. Natuurlijk kun je genieten van een cubra libre of een glaasje fris, terwijl we terugdrijven naar de 'represa'. Daar staan de taxis klaar voor de transfer terug naar het resort.


Boek deze 3-in-1 excursie direct online en spaar 40%!*

Als u vragen heeft of als u wilt reserveren,
stuur ons dan een email:
of bel even: + (1) 829 714 4947.


Bezoekers van deze page kijken ook naar de Saona Crusoe VIP en de Jungle Eco Tour.

* tov vergelijkbaar aanbod in hotel


Tour Agent voor excursies vanuit Punta Cana, Bayahibe en de cruise port in La Romana.

Post Adres: 4 EladiaBayahibe-DominicusAltagracia23000Dominican Republic
Tel: +(1) 829 714 4947

arrow

Nature Complete details:

Testimonial

"We hebben de Riverday en Saona Island gedaan en mijn dochter heeft ook de Nature Complete gedaan. Alle 3 waren fantastisch! Nederlandse gidsen Ingrid en Marion en allemaal heel persoonlijk met een niet te grote groep. Prachtige dingen gezien, echt waar voor je geld. Dus, ben je in de buurt, zeker doen, het is fantastisch!"

Miranda V

Meer Customer Feedback

Prijzen:

Alle zones:
Volw.:us$105
Kind < 12 jr:us$60
Punta Cana transfer: $25
Juan Dolio transfer: $25
Dominicus transfer: incl.
Bayahibe transfer: incl.

Incl. alle drankjes**, snacks, park entree, snorkeluitrusting, gids
** suikervrije Coke op aanvraag

We hebben minimaal 12 mensen nodig om de excursie te laten doorgaan.

Duur: 9 uurVoorgestelde Dagindeling:

07:00:Pick up Punta Cana
08:20:Pick up Dominicus
08:30:Aankomst Bayahibe
08:45:Speedboot
09:15:Catalina Beach
11:30:La Romana
12:15:River Cruise
13:00:Aankomst Tanama
13:15:Lunch
14:00:Wonders Tour
15:30:Relax
16:00:Boat trip terug
16:45:Transfer naar hotel


Meenemen:

- zonnecreme
- zwemspullen
- handdoek
- strandslippers
- snorkeluitrusting*
- wat kleingeld
- camera

* wij hebben snorkeluitrusting beschikbaar, maar als je zelf een set hebt neem deze dan aub mee


Niet geschikt voor:

- zwangere vrouwen
- mensen met rugklachten

Geen uitzonderingen: Tijdens de terugvaart van Catalina Island hebben we soms hoge golven!!


Betalingen:

- geen aanbetaling
- volledige betaling bij aankomst in Bayahibe
- US$, Euro, Pesos
- geen credit cards!!
- geen problemen :)


Meer Info & Reserveringen:

Voor meer informatie of reserveringen kun je het veilige formulier gebruiken, klik op de button hieronder:

Nu Boeken!


Note:
Het verloop van de excursie en de geleverde diensten kunnen afwijken van hetgeen beschreven op deze page agv de actuele weersomstandigheden en beschikbaarheid van goederen.


Tip: Verblijf je in Punta Cana en wil je meerdere dagen duiken of op excursie in Bayahibe?

Check Villa Iguana in Bayahibe, het perfecte accommodatie alternatief in het kleine idylische vissersdorpje aan de zuidkust!

Je spaart de reistijd en de transferkosten waardoor het hotel eigenlijk voor niets is!

Foto Service Tour:

camera

Onze fotograaf maakt fotos gedurende de dag en je kunt vragen voor een private fotoshoot.

Je kunt de fotos kopen (meer dan 150 in total), je ontvangt een download link en je kunt de photos downloaden als je thuis bent. De kosten zijn $40 (of equivelent in Euro), betaalbaar contant direct aan de fotograaf.