Gallery Details

* National Park del Este  * Regenwoud  * Taino Kultuur  * Voor de active relaxer


Jungle Excursie vanuit Punta Cana en Bayahibe

Ontdek het Parque Nacional del Este - "Taino land of Mystery and Imagination"

Deze excursie is speciaal ontwikkeld om het landgedeelte van het Nationale Park Del Este bij Bayahibe te ontdekken. Het park is bekend vanwege de vele excursies naar de omliggende eilanden Saona, Catalina en Catalinita, maar het landgedeelte is vrijwel onontdekt.

Natuur, Kultuur & Geschiedenis

Met deze excursie kun je de verschillende delen van het park beleven: de fauna en flora van de tropische jungle, de Chavon rivier en je hoort de speciale geschiedenis van de mensen, die in het gebied verbleven voordat het nationaal park werd.

Geen verkapte verkooptrip

De dag wordt begeleid door speciaal opgeleide gidsen en parkrangers. Geen verkapte verkooptrip zoals veel zogenaamde 'safaris', maar een echte Jungle Excursie. En we garanderen dat je nauwelijks andere toeristen tegenkomt.... Kleine groepen, met superieure begeleiding in het Engels en in het Nederlands. De meeste foto's zijn gemaakt door Tony Tosto, onze company fotograaf.


arrow

Verloop:

(Klik op een image om deze te vergroten)

Ontdek het 'Land of Mystery and Imagination'

We verzamelen in ons visitorscenter aan het strand van Bayahibe. We krijgen een korte briefing en vervolgens gaan we in busjes naar het National Park (5 minuten van Bayahibe) waar we de Padre Nuestro Ecological and Archaeological Trail volgen. Deze jungle trail heeft verschillende roetes en is +- 1.9 kilometer lang met verschillende stops bij bezienswaardigheden. De trail gaat door dicht, droog tropisch oerwoud, langs kalksteen formaties, in een sprookjeslandschap met vlinders en exotische vogels en met imposante grotten met ondergrondse rivieren.

Een gemakkelijke hike in de voetsporen van de Taino Indianen

We gaan in op de geschiedenis van het park en we kunnen de oude Taino overblijfselen bekijken. De Taino indianen woonden op het eiland toen Columbus hier aankwam. De natuur is indrukwekkend en zeer specifiek voor het oosten van de Dominicaanse Republiek. Indien we geluk hebben ontdekken we de "Roos van Bayahibe", een prachtige plant die alleen hier voorkomt.

Cueva de Chicho: Stalactiten ... Stalagmiten ... rotstekeningen ... vleermuizen

Aan het einde van de trail kun je afdalen in een grot met een koel, ondergronds zoetwatermeer. Deze grot is door de eeuwen gebruikt als drinkwatervoorraad en nabij de ingang zie je petroglyphs (rotstekeningen) van de pre-columbiaanse tijd.

Een opwindende en verfrissende duik in het kristal heldere water in de grot

Stalactiten ... Stalagmiten ... rotstekeningen ... vleermuizen ... Een van de hoogtepunten van de tour is de snorkelsessie in de ondergrondse rivier (optioneel)... Je kunt het kleurspel bekijken als we met de zaklampen de kristallen verlichten die in de zandsteenwanden verzonken zijn ..... Dit is het land van "Mystery and Imagination"......

Relaxen tijdens de River Cruise door de Kloof van de Chavon Rivier

Na een korte rit van +- 15 minuten komen we bij de Chavon Rivier. Hier zijn de blockbusters 'Apocalypse Now', 'Rambo' en 'Anaconda' gefilmd. De rivier baant zich door een imposante kloof naar de Caribische zee en we gaan aan boord van een traditioneel vlot voor een cruise van +- 40 minuten stroomopwaarts

Waar het tropische regenwoud de semi-woestijn ontmoet..

De oevers zijn begroeid met tropisch oerwoud. Je kunt de gieren en roofvogels zien circelen hoog boven de kloof. We gaan van boord bij onze farm op de oever.

Ontdek hoe een onbeduidend Taino gewas de wereld gered heeft

Hier laten we zien hoe de Taino indianen geleefd hebben. De Taino hadden een hoogstaande cultuur. Sommige woorden die we in het westen gebruiken, stammen af van de Taino taal. Barbacoa ("barbecue"), hamaca ("hammock" / "hangmat"), kanoa ("canoe"), tabaco ("tobacco"), yuca, batata ("sweet potato") and Juracan ("hurricane"), komen allemaal van de Taino. We krijgen een aantal traditionele Taino snacks als aperitief.

Tijd voor een Barbecue de 'Taino Way'

Dit wordt gevolgd door een traditionele Dominicaanse "barbacoa", met karbonades, kippepootjes, traditionele Dominicaanse rijst en bonen, 'batata', platanos en verschillende salades.

Probeer de Jacuzzi met het beste uitzicht in de wereld

Na de lunch kun je heerlijk ontspannen in de jacuzzi hoog boven de rivier of luieren in de Hamaca..

Ontdek hoe je hier 'van het land' kunt leven

Je kunt deelnemen aan een rondleiding langs al het fruit en de vruchten, die hier verbouwd worden. We vertellen bijzonderheden over 'het leven van het land'. We vervolgen deze minitrail met een klim naar een uitzichtpunt, waarbij we het dal oversteken via een traditionele 'hanging bridge'.

Voor de echte ontdekkingsreizigers: een kano avontuur naar een klein zijriviertje

Een volgend hoogtepunt is een canoe avontuur (optioneel) naar een klein zijriviertje van de Rio Chavon, hier ga je diep de Jungle in en navigeer je tussen de overhangende lianen en omgevallen bomen door... Misschien zien we de zoetwater schildpadden.

De colmado: ontmoetingsplek voor de locals en tijd voor een ijskoud biertje 'the dominican way'

We gaan nu weer richting Bayahibe en we stoppen bij de lokale colmado. Hier drinken we een ijskoud biertje 'the dominican way'. Als je wilt kun je hier rum, sigaretten, mama juana ect. kopen tegen lokale prijzen (50% van de resort prijzen). We lopen langs de haven terug naar ons visitors center op het strand.

Nu met transfers van de Punta Cana hotels en resorts


Boek deze unieke ervaring direct online en spaar 40%!*

Voor meer informatie en reserveringen gebruik aub ons veilige informatie formulier
of email ons aub:
of bel ons: +(1) 829 714 4947.


Mensen die deze pagina bekeken, zijn ook geinteresseerd in de Saona Crusoe VIP

Go To Top

* tov vergelijkbaar aanbod in hotel

Tour Agent voor excursies vanuit Punta Cana, Bayahibe en de cruise port in La Romana.

Post Adres: 4 EladiaBayahibe-DominicusAltagracia23000Dominican Republic
Tel: +(1) 829 714 4947

arrow

Jungle Eco Tour details:

Prijzen:

Volw. 12 jr en ouder:us$99
Kind 2-11 jr:us$55
Infant 0-1 jr:Gratis*

*Indien uw baby een plaats nodig heeft op de boot en in de bus, gelieve de baby boeken als een kind. Alle baby's worden op de schoot van hun ouder geplaatst.

Punta Cana transfer: $25
Juan Dolio transfer: $25
Dominicus transfer: incl.
Bayahibe transfer: incl.

Incl. alle drankjes**, snacks, park entree, lunch, gidsen en rangers
** suikervrije Coke op aanvraag

Duur: 8 uur

Minimum leeftijd > 4 jaar. Maximaal 20 personen per tour.


Moeilijkheid:
De tour bevat een hike van +- 2 kilometer. De hike is niet moeilijk, maar iedere deelnemer moet zonder problemen kunnen lopen over ongelijke oppervlakten. De tour is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.


Testimonial

"Jungle Eco Tour gedaan, wat een ervaring en beleving! Rob was onze gids, sociale man die duidelijke uitleg geeft over alles wat je onderweg tegen komt. De excursie is een mooie lange dag met een goede afsluiter bij een lokale bar waar je ook tegen normale prijzen drank/eten kan kopen(geen toeristen prijs). Fotograaf aanwezig bij wie je eind van de dag een cd kan kopen met al je foto's erop. Mocht je 1 van de tours boeken, tipje: ze missen de Nederlandse drop en stroopwafels :)"

Deborah D

Meer Customer Feedback


Dagen:

Dinsdag
Alle talen

Time Table:

07:00:Pick up Punta Cana
08:20:Pick up Bayahibe
08:30:Arrival Bayahibe
09:00:National Park Trail
12:00:Rivier Cruise
13:00:Lunch
14:00:Fruit Trail
14:45:Canoe Adventure
15:30:River Cruise
16:30:Bayahibe Village
17:00:Transfer to hotel


Meenemen:

- zonnecreme
- zwemspullen
- handdoek
- goede schoenen !!
- wat kleingeld
- camera


Niet geschikt voor:

- zwangere vrouwen
- mensen met rugklachten
- mensen die niet gemiddeld fit zijn


Betalingen:

- geen aanbetaling
- volledige betaling bij aankomst in Bayahibe
- US$, Euro, Pesos
- geen credit cards!!
- geen problemen :)


Meer Info & Reserveringen:

Voor meer informatie of reserveringen kun je het veilige formulier gebruiken, klik op de button hieronder:

Nu Boeken!


Note:
Het verloop van de excursie en de geleverde diensten kunnen afwijken van hetgeen beschreven op deze page agv de actuele weersomstandigheden en beschikbaarheid van goederen.


Foto Service Tour:

camera

Onze fotograaf maakt fotos gedurende de dag en je kunt vragen voor een private fotoshoot.

Je kunt de fotos kopen (meer dan 150 in total), je ontvangt een download link en je kunt de photos downloaden als je thuis bent. De kosten zijn $40 (of equivelent in Euro), betaalbaar contant direct aan de fotograaf.

Tip: Verblijf je in Punta Cana en wil je meerdere dagen duiken of op excursie in Bayahibe?

Check Villa Iguana in Bayahibe, het perfecte accommodatie alternatief in het kleine idylische vissersdorpje aan de zuidkust!

Je spaart de reistijd en de transferkosten waardoor het hotel eigenlijk voor niets is!

Andere Excursies:

Water Excursies:*
Saona Crusoe VIP
Walvis Tour

Land Excursies:*
Jungle Eco Tour

*pick up service voor Punta Cana / Bavaro / Juan Dolio gasten!!!


Meer Info!